Openluchtmuseum Ellert en Brammert

In het charmante dorp Schoonoord, gelegen in Drenthe, bevindt zich het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Dit unieke museum biedt een fascinerende kijk op het leven in Zuidoost-Drenthe van vroeger. Het museum is vernoemd naar de legendarische reuzen Ellert en Brammert, die volgens de overlevering in het gebied zouden hebben gewoond. Met diverse historische gebouwen en interactieve tentoonstellingen is dit museum een perfecte bestemming voor een leerzaam en leuk gezinsuitje.

Wat Te Verwachten:

Het Openluchtmuseum Ellert en Brammert herbergt een breed scala aan historische gebouwen en reconstructies die het leven van de inwoners van Drenthe in de 19e en vroege 20e eeuw illustreren. Bezoekers kunnen door authentieke plaggenhutten wandelen, een oude school bezoeken, een Saksische boerderij verkennen, en zelfs een gevangenis uit die tijd zien. Elk gebouw is zorgvuldig gereconstrueerd om een realistisch beeld te geven van het dagelijks leven in die tijd.

Interactieve Ervaringen:

Naast de historische gebouwen biedt het museum ook verschillende interactieve ervaringen. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en de kinderboerderij, terwijl volwassenen kunnen genieten van demonstraties in de historische drukkerij of een bezoek aan de houtzagerij en klompenmakerij. Het museum organiseert regelmatig evenementen en workshops, waaronder de populaire Trekker Show en de Reuze(n)fair, waardoor er altijd iets nieuws te beleven is.

Praktische Informatie:

Het museum is geopend van 1 april tot 31 oktober, dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur. De toegangsprijzen zijn €9,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Er zijn groepskortingen beschikbaar voor groepen van minimaal 20 personen. Het museum is goed bereikbaar en biedt gratis parkeergelegenheid. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Conclusie:

Een bezoek aan het Openluchtmuseum Ellert en Brammert is een unieke en educatieve ervaring voor het hele gezin. Met zijn uitgebreide collectie historische gebouwen, interactieve tentoonstellingen en prachtige locatie in het hart van Drenthe, biedt het museum een fascinerende reis door de tijd. Plan je bezoek en ontdek de rijke geschiedenis van Zuidoost-Drenthe in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de website.

Tramstraat 73, 7848 BJ Schoonoord
www.ellertenbrammert.nl

Delen is leuk!