Speelvijver Kibbelkoele

In het hart van boswachterij Sleenerzand, tussen Noord-Sleen en Schoonoord, ligt een verborgen parel: de recreatieplas speelvijver Kibbelkoele. Deze schone, uitnodigende zwemplas biedt een perfect uitje voor gezinnen, natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een ontspannende dag in de natuur.

Zwemmen en Spetteren

Kibbelkoele is een heerlijke zwemplas van ongeveer vier hectare groot. Met zijn ondiepe, langzaam aflopende bodem is het water ook ideaal voor kleine kinderen om veilig in te spelen. Rondom de plas ligt een ruim zandstrand waar je kunt zonnebaden, zandkastelen kunt bouwen of gewoon kunt genieten van de rust. Dagelijks wordt het strand schoongemaakt, zodat bezoekers altijd kunnen rekenen op een schone en prettige omgeving.

Ideaal voor Alle Leeftijden

Dankzij het ondiepe water en de speelse omgeving is Kibbelkoele geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Ouders kunnen ontspannen terwijl hun kinderen veilig in het water spelen. Voor volwassenen biedt de plas voldoende diepte om te zwemmen, zonder dat het water ooit te diep wordt.

Voorzieningen voor Iedereen

Op het terrein vind je een kiosk waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er voldoende picknickplaatsen en openbare toiletten, waaronder een toilet voor mindervaliden. Hoewel de zandstranden zelf minder goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, biedt het terrein toch enige voorzieningen voor mensen met een beperking.

Wandelplezier Rondom de Plas

Kibbelkoele is niet alleen geschikt voor waterliefhebbers, maar ook voor wandelaars. Er is een prachtige lusvormige wandelroute van 3,1 kilometer die je rondom de plas en door het omliggende bos voert. Deze gemakkelijke route is perfect voor een ontspannen wandeling en duurt gemiddeld 39 minuten om te voltooien. Houd er wel rekening mee dat honden niet zijn toegestaan op deze route.

Historie en Ontstaan

Speelvijver de Kibbelkoele is ontstaan in de jaren 70 tijdens de aanleg van de N381 van Emmen naar Drachten. Wat begon als een zandwinningsgebied, is nu uitgegroeid tot een geliefde recreatieplas. De locatie nabij de N376 maakt het gemakkelijk bereikbaar vanuit zowel Sleen als Schoonoord.

Praktische Informatie

De Kibbelkoele heeft veel parkeermogelijkheden, en de loopafstand van de parkeerplaats naar de plas is minimaal, wat het erg toegankelijk maakt. Zelfs op drukke zomerdagen vind je hier altijd wel een plekje op het ruime strand.

Of je nu komt om te zwemmen, te wandelen, of gewoon te genieten van een picknick in de natuur, Kibbelkoele biedt voor ieder wat wils. Vergeet niet om bij de kiosk langs te gaan voor een verfrissing en geniet van een heerlijke dag in dit prachtige stukje Drenthe.

Sleenerweg 114, Noord-Sleen
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/recreatieterrein-kibbelkoele

Delen is leuk!